De Sledehonden sport
Ik had op dat moment 3 huskies, Kelly, Nuca en Siber. Als ik wilde mochten de honden zelfs meelopen in het team. Nuca was pas 8 maanden toen dus die kon nog niet. Kelly heeft de eerste keer wel mee gelopen maar was toch te oud voor dit snelle team, maar kon wel in het iets langzamere team. Siber heeft toen wel in het team mee gelopen. Door zijn achtergrond heeft het wel wat moeite gekost maar je zeg hem genieten als je ze tegen kwam. Al snel deed nuca ook mee in vlaardingen. En daar sta je dan als eigenaar, je honden voor de kar en zelf wandelen.
Deze banner is gemaakt door. http://www.dierenherinnering.nl/
Het is begonnen in 2004. Bij puur toeval kwam ik op een website waarin vermeld stond dat er getraind werd met sledehonden in vlaardingen. Deze groep bestond uit een musher en husky's , Malamuten van verschillende eigenaren. Ik heb de eigenaar van deze website toen gemailed en met toestemming van de musher mocht ik komen kijken.
Op een gegeven moment wil je meer. Zelf op de kar staan met je honden en al snel volgde dan ook hondje 4 om een 3 honden team mogelijk te maken. Zoals de meeste husky eigenaren wel weten begint het virus zo.
Inmiddels loop ik met mijn eigen honden en train ik met mijn 8 honden.

In Vlaardingen ben ik er nog steeds bij en hier lopen we met de teams heel gezellig. De mensen die er omheen zijn, de wandelaars en wielrenners zijn allemaal heel meewerkent als ze je tegen komen. Het is er heerlijk.
Inmiddels heb ik ook wedstrijden gelopen, De kempen trail en Bergschenhoek bij Ourdoor valley. Dat opzich is ook al een hele ervaring maar het is echt fantastich om te zien wat je honden kunnen bereiken en wat ze voor je willen doen.
Al met al hoop ik nog vele jaren van mijn honden en deze sport te kunnen genieten.
Sledehondensport
Diverse foto's
Sponsors
De Honden
Puppy pagina
Agenda
In Memorium
Home
Links
Nieuws