Deze banner is gemaakt door. http://www.dierenherinnering.nl/
Sledehondensport
Diverse foto's
Sponsors
De Honden
Puppy pagina
Agenda
In Memorium
Home
Links
Nieuws
Nieuws
Nog niet zo lang geleden zijn we begonnen met het sponsor een hond programma en de eerste 3 hebben zich al aangemeld. Siber en Nuca zijn dan ook erg blij dat ze hun eigen sponsors hebben die zo een stuk bijdrage in hun nieuwe uitdaging voor het seizoen 2010/2011 om Middistance 
te gaan lopen. Willeke, Pim en Carla Bedankt.

4 en 5 December 2010
Sinterklaas was in het land... Maar wij niet. Na het grote water avondtuur zijn we nu voor winterwonderland naar Belgie gereden. Een schitterend schouwspel en jemig wat was het er koud. Met recht de mooiste editie die we hebben mogen lopen ondanks dat het maar 1 dag mocht duren. Hieronder een impressie.
12-13 en 14 November
Pampa trainingskamp, het is niet te omschrijven hoeveel regen er in 3 dagen kan vallen maar het was ene grote watermassa. De honden hadden snorkels en watervliezen nodig. Wat nog aparter is om mee te maken hoe de honden voor je door de diepste plassen gaan. Het maakt ze niets uit en met net zulk enthousiasme als normaal staan ze ingespannen om te vertrekken.

9 en 10 Oktober
Het was eindelijk zover, ons eerste weekend opstap met de honden. De DASSC organiseerde een info en praktijk weekend in Sint Anthonis. Het was een weekend vol activiteiten en oefeningen waarin we de kar meerdere malen moesten zekeren om bv. een gewonde musher of een loslopend team te helpen. Dit allen geeft toch meer zekerheid voor als je ooit in zo'n situatie terecht komt. Het was erg gzellig en heel goed georganiseerd. Het team liep super alleen waren soms een beetje eigenwijs.

29 September
Tirza en Tesly zijn vandaag 8 jaar oud geworden. We hopen nog vele jaren van ze te mogen genieten.

25 en 26 September
Crying with the wolves 2010, een weekend georganiseerd door feniks spirit waarbij onze  honden worden ingezet om mensen te helpen, begeleiden en natuurlijk ook met de kar te vervoeren. De honden en wij hebben een heerlijk weekend gehad. De mensen hebben zich ook goed vermaakt ondanks dat we rijkelijk bedeeld werden met regen. Het is altijd super om te zien wat de honden voor mensen kunnen betekenen.

23 September
Saidi is vandaag naar Rosendaal geweest voor haar ogen test en de ogen zijn goedgekeurd. Nu kunnen we de afspraak maken voor haar heuponderzoeken.

18 September
Vandaag was het heerlijk weer voor de honden en hebben we dan ook de spits afgebeten om te gaan trainen. De eerste kilometers zijn een fijt. Wat waren ze enthousiast. Aleu en Lexa  sprongen nog wat heen en weer over de lijn maar  ze hadden het snel te pakken en toen bleven ze keurig aan hun eigen kant lopen. We hopen dna ook dat er vanaf heden nog vele kilometers volgen mogen.

5 September
De S.H.K.N Clubmatch. Zonder al te veel verwachtingen zijn we hier naar toe gegaan met 2 honden, Aleu en Saidi. Vaak is het toch keurmeester afhankelijk welk model husky ze het mooiste vonden.
Aleu deed mee in de jeugd klassen en werd daarin eerste. Helaas waren er maar 2 deelnemers maar ze deed het keurig en liet haar gangwerk mooi zien. Saidi mocht hierna in de open klasse van de teven en werd 3 de van de 18 teven met een Uitmuntend als beoordeling. Wat er op zo'n moment door je heen gaat is toch wel pure trots, een bevestiging dat andere haar net zo mooi en goed gespierd vinden als wij. 

22 Augustus
Sinds vandaag heeft Tesly een officiele sponsor. Danielle heeft besloten dat deze dame een sponsor verdiende. 
Namens Tesly super bedankt ze loopt nu naast haar booties van trots.

13 Augustus
Het begint weer te kriebelen bij de honden. De temperatuur begint te zakken, wat voor veel mensen niet leuk is maar wij juichen. De honden worden weer drukker en actiever en de spullen staan klaar voor gebruik. De vergunningen zijn weer binnen en het trainingsschema is uitgewerkt voor de start.
Aleu en Lexa zijn nog erg kortvachtig door de rui periode en beginnen nu eindelijk weer een beetje vacht te kweken. Het was een doren in het oog om naar ze te kijken. Maar de schoonheid komt terug. Ze zijn nog steeds niet loops geweest en lijken er maar er tegen aan te blijven hangen. We zullen moeten afwachten wanneer dat nu eens doorzet. Zo ook Saidi. de hormonen beginnen ze echt dwars te zitten en onderling zie je wel eens wat concurentie maar geen knokpartijen. gewoon wat mopperen, borstelen en stoer doen.

2011
2011 Heeft ons diverse dingen gebracht. Met de hele familie en vrienden naar Haidmuhle om te sleeen maar ook een doel waar we naar toe getraint hebben wat niet door kon gaan door een warme wind die de sneeuw voor onze ogen deed smelten. De Trans Thuringia is dan ook helaas afgelast waardoor we terug naar huis konden gaan. Van de week voor de kerst in 2010 tot midden januari hebben we kunnen sleeen, Thuis en in het buitenland dus klagen mogen we zeker niet. Het seizoen loopt nu dan ook bijna teneinde helaas maar we blijven zolang het weer het toelaat zeker nog door trainen.

De gezondheidsonderzoeken van Saidi zijn inmiddels ook allemaal gedaan en haar heupen zijn goed met een HD-A en de oogonderzoeken zijn ook zonder problemen goed gekeurd. 
MEI:

Het trainings seizoen zit er weer op. Met een aantal andere teams hebben we het geheel afgesloten met een gezellig picknik tijdens de honden training. Voor de honden en voor ons een goede leerschool met gelijk een duidelijke les waar we nog aan moeten werken in het volgende seizoen om te kunnen bivakken. Koda heeft gelukkig de laatste training nog mee kunnen lopen, ze was voor 2 weken uitgeschakeld door een abces onder haar staart wat zeer pijnlijk was. Gelukkig is ook zij weer helemaal de oude. De laatste 2 weken van het seizoen en tijdens een aantal wedstrijden heeft een rode duivel met de naam Ziva ons team versterkt. Buiten Ziva kwam Bella haar eigenaar ook helpen. Sinds dit seizoen is ook Carla ons komen bijstaan door de oudere garde te trainen. Zonder deze 2 dames had de training er een stuk anders uit gezien.

Net als op en voor de vakantie hebben ook Mijn broer Robin en zijn vrouw Donna en de 3 kinderen Timothy, Kieran en Kaidin zich bij de groep geschaard die helpen. Vorig jaar waren Sonja en Angelina veel van de partij en als alles goed gaat zien wij ook hun weer terug volgend seizoen. Sonja is nog wel bezig met haar opleiding maar  ik hoop dat ze toch af en toe een gaatje heeft om even een frisse neus te halen en te genieten van de honden zoals de voorgaande jaren.

Hobbit, de oudste en toch ook wel hele speciale hond van deze roedel heeft in Carla ook haar sponsor gevonden. Uiteraard geniet hobbit al van de ritjes die ze bij Carla in het team mee loopt maar de sponsorschap was als de slagroom op een bak brokken. 

De zomerstop duurt gelukkig maar 5 maanden, er moet nog geschilderd geknoopt en 
gepoetst worden om alles weer klaar te krijgen voor volgend seizoen.
Hobbit

Over enkele dagen word ze alweer 12 jaar oud. We hopen nog lang van haar te mogen genieten

AUGUSTUS:

De vergunning is weer binnen, de karren zijn nagekeken en de remmen weer helemaal bijgewerkt, Ook de quad heeft nieuwe remmen en de harnassen liggen klaar. Oftewel, laat het seizoen maar beginnen wij zijn er klaar voor. Je kan merken aan de honden dat de temperatuur begint te dalen en ook zij beginnen steeds meer aan te geven dat ze zin hebben om te gaan, met namen als we in de buurt van de bus komen.

Toch zullen er wat dingetjes anders zijn dit seizoen. Saidi is gedekt door T'George (zie puppy pagina) en die zullen we dus tot midden oktober / begin november niet in kunnen zetten als leidhond van het team. Dit zal een groot gemis zijn voor het team. Na overleg met Phelan hebben we besloten dat hij haar plaats tijdelijk in gaat nemen, onder voorbehoud dat we zijn kracht achterin als whealer niet te veel gaan missen. Hij is de enige reu in mijn team en een harde krachtige werker.

Aangezien veel van de honden inmiddels ook al wat ouder begin te worden hebben we besloten alle honden te laten nakijken op rug en heupen. Buiten Nuca, die al met pension is en Aleu en Lexa om, van wie we officiele foto's en PenHipp onderzoeken gaan laten maken zijndus alle honden hun rug en heupen op de foto's gegaan. 
Het is dan ook super toen we te horen kregen dat er niet een van de honden lsijtage had en ze allen veilig het seizoen in konden gaan. Dit geeft toch weer extra zekerheid als je kijkt dat de trainingen zwaarder worden en er meer van de honden verlangd word.

Dus herfst zet maar door, wij zijn er klaar voor.
Voor het eerst dit seizoen is Robin, mijn broer actief mee gaan doen op de evenementen cq wedstrijden. Sint anthonis was voor hem de vuurdoop waarbij hij het info praktijk weekend heeft bijgewoont. Hij is geslaagd voor de opdrachten en heeft er veel mogen leren.
Ook mijn team heeft de nodige veranderingen meegemaakt. Omdat saidi met pups lag miste ik mijn leidhond. Phelan werd gepromoveerd en heeft bewezen een hele goede, commando vaste leidhond te zijn die ook in situaties als headon passing geen problemen geeft. Het is een genot om met hem te lopen in lead positie. Ook heb ik hier, in sint anthonis met Qimu van Karen en Sander mogen lopen, de zus van Aleu en Lexa, dochter van Esky. Dit was heel leuk om te doen en ze paste zich perfect aan. 
Lexa en Qimu
Zeewolde waren we weer van de partij. De pups mochten voor het eerst mee en met 3 teams, Team robin en team Lucinda en Team Carla hebben we de tour gelopen. Helaas werkte het weer niet helemaal mee maar de sfeer was er niet minder om. Fotograaf J Moll heeft hier schitterende foto's gemaakt van de teams maar ook van de pups.
Pups van Saidi, met in het midden Spottie. Een pup die we in opvang hebben gehad omdat de moeder erg veel pups gehad had. Haar moeder Joy heeft een deel van de pups groot gebracht. Spottie is bij ons opgevoed door Aleu die haar moederde alsof het haar eigen kind was. Een apart beestje met een super karakter net als haar moeder.
2012 bracht ons sneeuw, nee niet in Nederland we moesten er voor rijden. Met het hele team... alleen zonder onze vaste handlers. We hopen dat ook zij de mogelijkheid eens krijgen mee te gaan, Zijn we Duitsland in getrokken waar we 2 weken hebben kunnen genieten van de sneeuw. 
Kaidin, Boven
en
Timothy, Links en Kieran Rechts tijdens hun eerste slee ervaring.
Vorig jaar was het onze doelstelling om de Trans Thuringia te lopen, helaas ging hij toen niet door omdat de sneeuw door regen in 1 nacht verdwenen was. Dit jaar, wel gehoopt niet verwacht.... Toch de Trans Thuringia kunnen lopen. Wat was het een super ervaring. Team Robin kon niet mee maar Carla en Lucinda hebben het avontuur mogen beleven. Op 35 kilometer na heeft team Carla met de oudere honden gelopen en Team Lucinda heeft alle kilometers als 1 van de 3 teams uit de 32 tourteams behaald. De honden waren in super conditie en hebben het fantastisch gedaan. Het hele team was super want zonder Handlers hadden we het ook niet gered.
Trans Thuringia gefinished!!
Februarie 2012
7 augustus 2012
Een sombere dag in kennel Griffin's pride. Al enkele tijd was koda aan het kwakkelen met haar gezondheid. Door een onbekende oorzaak had ze een waterhoofd gekregen wat een teveel aan hersenvocht betekend. Dit houd in dat de druk in de hersenen zo hoog is dat je gedrags veranderingen krijgt en voor de hond een erge hoofdpijn. Met medicatie zijn we enige tijd bezig geweest en even leekt het de goede kant op te gaan. Helaas ging het toch weer achteruit tot op een punt dat we afscheid van haar hebben moeten nemen. Koda heeft slecht 6 1/2 jaar mogen worden. We missen haar enorm.
2013
31 Maart 2013

Vandaag hebben we het trainings seizoen afgesloten. Wat hebben we weer veel mogen beleven met onze honden. Ook op gebied van handlers en honden zijn er veel dingen veranderd. Renate en Andre van der Linden zijn het team komen versterken als Handler en Aika rent nu ook mee. Volgend jaar zal Mowgli, welke nu nog te jong is zich ook bij het team gaan voegen als versterking. Shamila heeft ook een extra handler aangebracht en op de opkikkerdagen is Gijs nu ook als hulp er bij betrokken. Kevin Koene met zijn honden Migo en Lukka en pup Toulouse zijn ook gezellig mee komen trainen op de zaterdagen. De groep is dus  nog gezellig en erg actief. Remco is  komen kijken met Laika of zij het leuk vind bij ons in het team en na een kortstondig overleg heeft laika ingestemd. Shadow komt mogelijk volgend jaar er ook bij.
Februari 2013

Trans Thuringia 2013 Gefinished!!
 285 KM
Het was weer een super ervaring. De afstand was langer maar het weer ook warmer met merendeel van de dagen een zonnetje. De laatste 2 dagen inclusief de bivak hebben we sneeuw gehad. 
La pesse (F) Kerst en oud en nieuw
2012/2013
Oktober 2012

Door fotograaf Maurice de Vries zijn wij gevraagd met enkele van onze honden deel te nemen aan een foto reportage. Hieronder het resultaat.
2020
Door wat technische mankementen kon de website een tijd niet bijgehouden worden. Vandaag is hij weer bijgewerkt en zal vanaf heden weer up-to date gehouden worden. 

De avonturen van deze kennel zullen hier geplaatst gaan worden. Vanaf april zijn de honden weer in zomerstop. Tijd om het materiaal weer goed onder handen te nemen voor het volgende trainingsseizoen in september/ oktober.