02-02-2001 werd ik geboren in een land genaamt Belgie. Ik kan me niet meer herinderen hoeveel broertjes of zusjes ik had of wie mijn ouders waren. Eigenlijk weet ik weinig van mijn puppy tijd.  Ik werd geadopteerd door iemand  uit een ander land, en bij deze mijnheer heb ik een jaar geleefd. Hij heeft mij naar nederland gebracht waar hij leefde in een caravan, maar daar mocht ik niet meer blijven. Deze mijnheer was erg hard voor mij en om dat ik volgens hem zo' n stoute jongen was moest ik mijn slipketting ook 2 keer om mijn nek.  Dit deed erg veel pijn en hier heb ik ook veel last van gehad. Verder heeft deze mijnheer mij ook niet geleerd hoe ik uit een bak moest eten, of  hoe ik moest gaan zitten of liggen.
In Maart 2003 werd ik dan ook naar een asiel gebracht.
Ik weet niet wat ik hier van moet denken, het was hier eng, alle hondjes waren bang en somige schelden op mij als ik langs kwam.  Mijn baasje wilde niet eens afscheid nemen en zo werd ik weg gebracht, een voordeel was wel dat die riem eindelijk van mijn nek ging.
Na 3 dagen daar in een hok gezeten te hebben heb ik lucinda voor het eerst ontmoet. Iemand had haar gebelt om te vertellen dat ik in het asiel zat. Ik was toen nog erg bang, ook voor haar.  Ze kwam mij aaien en wilde weten hoe aardig ik was, nou op dat moment niet heel erg. Mensen wilde ik niet aan mijn nek hebben , want die deed nog steeds pijn en al snel kreeg ik dan ook een leren halsband zodat mijn nek rust kreeg. Lucinda kwam iedere dag met mij wandelen, wat ik ook eng vond en iedere keer probeerde ik dan ook te ontsnappen en toen kwam er dus snel een tuigje.
Nou, dat was helemaal eng. Dan wilde ze je poot door iets heen doen, je dacht toch zeker niet dat ik dat toelaat? Dus iedere dag kwam ze oefenen en heel veel keren heb ik gegromt tegen haar en zij gromde dan terug, tot dat ik een tuig omhad.  Hier wende ik ook wel aan en dat ging steeds beter. Na 3 maanden werd ik opgehaald door een mijnheer, deze had een kruising herder husky en dat wrd mijn speel kammeraatje. Helaas wilde die zo graag de baas zijn dat we nog wel eens ruzie hadden. Bij deze mijnheer heb ik een hoop geleerd. Die heeft me uit een bak leren eten, want ik at heel slecht en eigenlijk elleen uit de hand. en ik kon zitten en af en blijf en kom hier...dat allemaal heb IK geleerd.  Helaas ben ik op 1 dag op stap gegaan, mijn baas had de deur open laten staan en toen ben ik buiten wezen kijken.
Hier vond ik eenden een kat en deze heb ik geproeft. Toen kwam ik bij iets wat mensen schapen noemen en hier heb ik tussen gerent , maar ik kan me niet meer herinneren of ik er ook 1 gevangen had. Toen ik opgepakt werd door de politie, kreeg mijn baasje te horen dat hij kon kiezen, of ik de deur uit, of ik naar de regenboogbrug. En daar ging ik dus, na 7 hele fijn maanden weer terug naar het asiel. En weer was het daar niet leuk. Die scheldende hond zat er nog en die zat naast mij in een hok. Lucinda heeft veel met mij gekroelt en gelopen, en gezorgd dat ik bleef eten want dat wilde ik eigenlijk niet. Na een tijdje daar gezeten te hebben ben ik met lucinda en haar moeder mee geweest naar een poolhonden dag en dit ging heel erg goed. De andere honden waren heel leuk en intresant en met hun had ik beslist geen moeite. Helaas kon ik niet bij lucinda blijven, wel heb ik er 1 dag mogen logeeren.
Na nog een maand in het asiel gezeten te hebben, waar ik uiteruitging omdat ik niet de beweging en aandacht kreeg die ik wilde heeft lucinda me geadopteerd , en daar ben ik nu

Mijn achtergrond
Deze banner is gemaakt door. http://www.dierenherinnering.nl/
Roepnaam: Siber
Geboorte datum: 2 Februari 2002
positie: Swing
Geslacht: Reu
Afkomst: Asiel, geboren in Belgie

Siber is voor ons een lieve en aanhankelijke reu. Vanwegen zijn verleden kan hij naar vreemde toe veel minder vriendelijk zijn. Als hij je eenmaal kent geen problemen daar meer mee. Een 2 tal jaar terug nog een perfecte whealer verkiest hij nu de swing positie in het team. Momenteel geeft hij Shantik les hoe te gedragen binnen het team. Volgend seizoen zal hij bij Carla zijn kunsten gaan tonen en zo met zijn 2 vriendinnen bewijzen hoe sterk hij is.
Siber
Sledehondensport
Diverse foto's
Sponsors
De Honden
Puppy pagina
Agenda
In Memorium
Home
Links
Nieuws
Siber's eigen sponsors  zijn:

Willeke
Carla Bijl